Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Výsledky pitvy: Smrť po zápale čriev a udusení zvratkami!

Súdny znalec MUDr. Anton Gavel
Súdny znalec MUDr. Anton Gavel

SPIŠSKÉ PODHRADIE/POPRAD - Hoci zamestnanci Domova sociálnych služieb v Spišskom Podhradí nepripúšťajú pochybenie, polícia začala trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia. Súdny znalec si totiž myslí, že so starostlivosťou o troch zosnulých klientov nebolo všetko v poriadku.

Traja obyvatelia DSS v Spišskom Podhradí zomreli len pár hodín po tom, ako im personál podal kašu. Ich ďalších 15 spolubývajúcich je stále v dvoch nemocniciach. Čo sa za múrmi domova stalo, zatiaľ nikto nevie. Úrad verejného zdravotníctva už zverejnil prvé výsledky laboratórnych analýz vzoriek z domova. Podľa tých zatiaľ možno vylúčiť mikrobiologickú kontamináciu stravy podávanej klientom. Hygienici však skúmajú ešte aj ďalšie parametre vzoriek.

Prekvapujúce fakty však do prípadu záhadných úmrtí vniesli výsledky z pitevne. “Najstarší z trojice zosnulých, 70-ročný muž, zomrel po zlyhaní chronicky chorého srdca,” tvrdí súdny znalec MUDr. Anton Gavel. “Mal však zápal tenkého aj hrubého čreva.” Smrť ďalších dvoch mužov (42 a 58 rokov), mala spoločného menovateľa. “Zadusili sa po vdýchnutí obsahu žalúdka. Hrubé črevo mali nepriechodné.” Anton Gavel po tomto zistení okamžite prerušil súdnolekársku pitvu, zavolal políciu a v pokračoval už v pitve súdnej. “Nadobudol som presvedčenie, že s klientmi sa nezaobchádzalo správne,” doplnil Gavel.

“Ak polícia dokáže vinu konkrétnemu páchateľovi, hrozí mu trest odňatia slobody od 2 do 5 rokov,” tvrdí hovorkyňa KR PZ v Prešove Magdaléna Fečová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu