Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Števko sedel sám vedľa mŕtvej matky

Malého Štefana (2,5) previezli lekári od mŕtvej matky z tejto garáže.
Malého Štefana (2,5) previezli lekári od mŕtvej matky z tejto garáže.

KOŠICE - Strach, zima a hlad sprevádzali len 2,5-ročného Štefana K. z Košíc od jeho narodenia. Obaja rodičia totiž žili na ulici. Pre jeho matku Margitu H. (= 30) to bolo v sobotu večer osudné. Zomrela v tmavej a studenej garáži. Dieťa sa ju možno márne snažilo prebudiť.

Vyše štyroch hodín bolo samo, v tme, až pokiaľ sa nepokúsil dvere otvoriť jeho otec. Ten zavolal hasičov, policajtov a záchranku. Lekári malého Štefana previezli do detskej nemocnice. Chlapček je značne zanedbaný. "Bol špinavý, podchladený, zavšivavený a pokašliaval," uviedol prednosta 2. kliniky detí a dorastu Detskej fakultnej nemocnice Milan Kuchta. Lekári prijali Štefana na pozorovanie. "Výsledky vyšetrení ukazujú, že je v poriadku," dodal prednosta.

Matka Margita H. žila na ulici takmer tri roky. Z domu odišla podľa košických bezdomovcov po hádke s rodičmi. Nepáčilo sa im jej stretávanie so Štefanom K.(24). S tým neskôr mala malého Števka. Jeho otec sa za ním v nemocnici od nedele nezastavil. "Kontaktovali sme sociálnych pracovníkov. Pravdepodobne ho umiestnia v detskom domove," spomenul M. Kuchta. Najbližší príbuzní oňho totiž neprejavili žiaden záujem.

Nebohá Margita H. zomrela pravdepodobne na podchladenie. Garáž však bola zvonku zamknutá a policajtom pri jej otvorení museli asistovať hasiči. Prečo a kto Margitu zamkol, nik netuší. "Preto polícia začala trestné stíhanie z ublíženia na zdraví. V sobotu od 20.00 do 23.45 hod. totiž neznámy páchateľ bez použitia zjavného násilia možno spôsobil bezdomovkyni smrť," uviedla policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová. Viac ukáže aj pitva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu