Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rýchlik do Košíc sa vykoľajil, vošiel na inú trať!

Pri Rimavskej Seči sa ráno vykoľajil rýchlik
Pri Rimavskej Seči sa ráno vykoľajil rýchlik (Zdroj: SITA)

RIMAVSKÁ SOBOTA - Ranné vykoľajenie rýchlika na trati Zvolen – Košice pri obci Rimavská Seč v Rimavskosobotskom okrese spôsobilo približne štyridsiatim cestujúcim 111 minútové meškanie. Rušňovodič sa k nehode vyjadrovať nechcel, za jeho pochybením pravdepodobne bolo silné slnko, ktoré mu svietilo priamo do očí.

Ako potvrdila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavlíková, pri tejto mimoriadnej udalosti nebol nikto zranený a neboli ani mimoriadne veľké škody. Cestujúci do Košíc pokračovali náhradnou súpravou.

„Rýchlik 931 vo výhybni Lúčna nerešpektoval návestidlo stoj. Prešiel zaň a následne sa vykoľajil rušeň tohto rýchlika,“ vyjadrila sa Pavlíková.

„Je pravdepodobné, že rušňovodič prehliadol návestidlo, vošiel na nesprávnu koľaj, kde sa vykoľajil rušeň. Jeden vagón sa poškodil,“ povedal hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Miloš Čikovský, podľa ktorého o následkoch pre rušňovodiča z hľadiska všeobecného ohrozenia rozhodne železničná polícia. „Do vyšetrenia prípadu nebude môcť jazdiť na rušni,“ uzavrel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu