Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Úrad organizuje kampaň, zamestnancom vypli výťahy

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Zamestnanci Úradu verejného zdravotníctva budú od dnes častejšie šliapať po schodoch. Ich šéf im totiž v štvorposchodovej budove vypol takmer na tri mesiace výťahy.

Hlavný hygienik Ivan Rovný sa takto rozhodol motivovať svojich pracovníkov k vyššej fyzickej aktivite v rámci kampane "Vyzvi srdce k pohybu", informovala hovorkyňa úradu Lenka Šramková.

"Hlavný hygienik navrhol odstávku výťahov, aby sme išli v rámci kampane príkladom," povedala Šramková. Dodala, že v druhej polovici septembra bude známe, či sa rovnaké opatrenie rozhodli zaviesť aj regionálne úrady. Počas kampane bude v prevádzke iba nákladný výťah, ak by podľa Šramkovej budovu navštívil človek s pohybovými problémami, dočasne osobný výťah zapnú.

Kampaň spojená so súťažou sa začína dnes a potrvá do 29. novembra. Prihlásiť sa do nej môže každý dospelý, ktorý sa rozhodne počas najmenej štyroch týždňov venovať fyzickému pohybu aspoň 210 minút týždenne. Športovú aktivitu je potrebné zapisovať do záznamového listu, ktorý sa dá stiahnuť z internetovej stránky úradu.

Súťaž iniciovala Svetová zdravotnícka organizácia a na Slovensku ju zabezpečuje Úrad verejného zdravotníctva spolu s regionálnymi pobočkami.

Okrem podpory svojho zdravia budú môcť vyžrebovaní športovci vyhrať napríklad rekreačné a športové pobyty, bicykel či iné športové potreby. Okrem toho budú poradne zdravia v rámci vstupných a výstupných testov zdarma merať krvný tlak, hladinu cholesterolu a glukózy v krvi či percento telesného tuku. Poradne pre optimalizáciu pohybovej aktivity zas odmerajú vitálnu kapacitu pľúc aj celkovú fyzickú zdatnosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu