Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Zápas Slovenska s Českom nesprevádzali výtržnosti

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Kvalifikačné futbalové stretnutie medzi Slovenskom a Českom, ktoré sprevádzali rozsiahle bezpečnostné opatrenia, sa zaobišlo bez výtržností fanúšikov.

Povedal to policajný hovorca František Peczár. Na remízový výsledok 2:2 zaznievali po zápase spokojné reakcie priaznivcov obidvoch táborov.

"Nikto nebol zadržaný ani predvedený," zhrnul Peczár. Na stretnutie dohliadali stovky policajtov a na štadión sa vstupovalo cez niekoľko ohradených zón. V jeho okolí sa nesmel predávať alkohol.

Hoci Medzinárodná futbalová federácia FIFA označila zápas za rizikový, neopakovali sa udalosti z jesene roku 2006, keď v Bratislave hrala nemecká reprezentácia. Jej fanúšikovia sa dostali do roztržiek s políciou už počas zápasu. Po stretnutí sa zhromaždili v jednej z ulíc neďaleko štadióna a po tom, čo rozbili výklad, zasiahli proti nim policajti. Asi tridsiatku fanúšikov spacifikovali obuškami, viacerých z nich zatkli a odviezli na policajnú stanicu.

Remízové rozuzlenie slovensko-českého súboja, ktoré zachovalo postupové nádeje pre obidva tímy, pozitívne hodnotili priaznivci z obidvoch strán. "Mohli sme mať dva body navyše, ale hrali dobre," zaznievalo zo slovenskej strany. Slovensko v zápase dvakrát vyhrávalo. Naďalej vedie kvalifikačnú skupinu s dvojbodovým náskokom pre Severným Írskom. Práve ostrovná krajina bude hostiť slovenskú reprezentáciu v najbližšom kvalifikačnom stretnutí.

"Šanca žije ďalej," hodnotili zápas českí priaznivci, zatiaľ čo sa pokojne rozchádzali popred rad policajných ťažkoodencov. Česko síce stráca na vedúce Slovensko sedem bodov, čakajú ho však ešte tri stretnutia a môže tak získať deväť bodov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu