Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Záborská zažalovala francúzske denníky za ohováranie

Anna Záborská
Anna Záborská

ŠTRASBURG - Slovenská europoslankyňa za KDH Anna Záborská potvrdila vo štvrtok pre agentúru SITA, že zažalovala francúzske denníky Liberation a Humanité za ohováranie.

Predmetom žaloby, ktorú podal Záborskej zástupca na súde vo Francúzsku je podľa poslankyne “séria článkov od augusta minulého roka, v ktorých ma francúzske médiá ohovárajú“.

Uverejnenie informácie, že by niekedy v minulosti navrhovala umiestnenie homosexuálov do psychiatrických nemocníc, podľa Záborskej “už prekročila určité medze“. Poslankyňa odmietla zatiaľ prezradiť, kto ju zastupuje a na ktorom francúzskom súde podala žalobu. Podáva ju však sama a jej strana KDH nemá so žalobou nič spoločné, zdôraznila Záborská pre SITA.

K takémuto kroku sa Záborská rozhodla potom, čo v polovici januára denník Liberation uverejnil rozhovor s belgickou europoslankyňou Veronique de Keyserovou. V článku autorka citovala poznámku denníka Liberation, podľa ktorej mala Záborská v minulosti vyhlásiť, že homosexuálov treba liečiť na psychiatrii. Redakcie Liberation a Humanité, s ktorými sa agentúra SITA skontaktovala, potvrdili, že o žalobe vedia, ale odmietli komentovať zatiaľ ďalšie kroky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu