Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zmlátil nevernú manželku, dostal trest 200 eur!

Ilustračná foto
Ilustračná foto (Zdroj: Jupiterimages)

BANSKÁ BYSTRICA – Na peňažný trest dvesto eur odsúdil dnes sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici 48-ročného Kolomana K. z tohto mesta za to, že zbil manželku Alenu, ktorú našiel na pracovisku iba v nohavičkách s nahým priateľom.

Story ako z telenovely sa stala v októbri 2006. Koloman večer asi o pol ôsmej našiel svoju manželku Alenu v kvetinárstve na sídlisku Sásová v Banskej Bystrici v chúlostivej situácii. Manželka mala na sebe iba nohavičky a jej priateľ Ivan bol celkom nahý. Koloman pri vstupe do objektu použil náhradné kľúče, pretože milenci mu neotvorili. Syn bol svedkom, ako otec uštedril Ivanovi úder do tváre a poslal ho preč nahého.

Keď sa manželky opýtal, čo to má znamenať, tak mu začala vulgárne nadávať a ovalila ho svietnikom, pričom ho zranila na ruke a na hlave. Koloman je vraj dal iba jednu spakruky, ale napadnutá manželka tvrdila, že jej uštedril asi tridsať zaúch. Jej matka povedala, že dcéra bola dobitá, čierna ako zem a bývalý zať jej Ajku vraj aj kopal. Prokurátor kládol Kolomanovi a jeho synovi Matúšovi za vinu ublíženie na zdraví manželke a matke a jej následné okradnutie o zlaté retiazky, náušnice a prívesok v hodnote takmer 350 eur.

Koloman opakovane tvrdil, že manželku nezbil, iba raz udrel, keď ho napadla svietnikom. Dôkazy vrátane znaleckého vyjadrenia však potvrdili, že Alena mala zlomený nos a kostrč, viaceré monokle a rôzne pomliaždeniny na celom tele. Šperky si Koloman vyžiadal od nej späť, lebo „ak nie je dobrý pre ňu on, tak nie sú dobré pre ňu ani jeho dary“. Podľa súdu sa okradnutie nevernice nepreukázalo a sudca preto oslobodil spod obžaloby otca i syna, ktorí mali Alenu o šperky obrať.

Po incidente v kvetinárstve Alena zavolala policajtov, ale nepočkala na nich a na súde povedala, že sa na to nepamätá. Iba Koloman so synom hliadke vysvetlili, o čo ide. Alena, ktorú Koloman vyhnal z domu a bývala u matky, v tejto veci podala trestné oznámenie až tri týždne po konflikte v kvetinárstve. Koloman sa s ňou potom rozviedol. Jej matka na súde označila zaťa a vnuka za „bývalých“, ktorých nechce už nikdy vidieť a dodala, že zať „bol darebák, ja som tú domácnosť financovala“.

Podľa jej názoru dcéra neurobila nič mimoriadne, veď sa to stáva v každej druhej rodine. Nahému milencovi Koloman so synom odniesli veci domov a chceli prípad vysvetliť jeho manželke. Ivan, ktorý žene tvrdil, že ho prepadli, však Kolomana napadol. Kvetinárku Alenu s jej nárokom na náhradu škody odkázal súd na občianske súdne konanie. Rozsudok nie je právoplatný, pretože prokurátor sa odvolal hneď a Koloman sa vyjadrí v zákonnej lehote.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu