Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Černákovi predĺžili väzbu do decembra 2010

Mikuláš Černák
Mikuláš Černák (Zdroj: SITA)

PREŠOV - Proces s údajným šéfom podsvetia Mikulášom Černákom dnes Okresný súd v Prešove odročil na koniec septembra, kedy by mal vypočuť znalcov z odboru psychológie. Koncom mesiaca sa očakáva aj prednes záverečných rečí. Černákovi však dnes súd predĺžil väzbu do decembra budúceho roku.

V sledovanom procese hrozí Černákovi, ktorého obžalovali zo šiestich vrážd a organizovania ďalšej vraždy, väzenie na 15 až 25 rokov, prípadne doživotie.

V procese mal dnes pred súdom vypovedať psychológ, ktorý na Černáka vypracoval tento rok posudok. Očakávalo sa tiež doplnenie balistického posudku k jednej z vrážd, ktorý mal odstrániť viacero rozporov. Doplnok mal vypracovať Kriminalistický a expertízny ústav Policajného zboru. Černák však pred súdom namietal proti výberu expertov, ústav totiž považuje za zaujatý. "O jeho sťažnosti rozhodne v najbližšej dobe Krajský súd v Prešove," povedal hovorca súdu Michal Drimák. Vypracovanie doplnku zatiaľ súd pozastavil.

Černák sa v procese rozhodol brániť aj prostredníctvom nového psychologického posudku, ktorý si dal na vlastné náklady vypracovať v auguste. "Nemám problém sa dať vyšetriť, aj som sa dal vyšetriť 19. augusta vo väznici v Prešove," uviedol dnes pred súdom Černák.

Závery nového posudku sú podľa súdu v rozpore s posudkom, ktorý tiež tento rok vypracoval znalec vybratý súdom. Oboch znalcov preto koncom septembra podrobia vzájomnej konfrontácii.

Černák bude zatiaľ na koniec procesu, ktorý trvá už takmer rok, čakať vo väzbe v Prešove. Väzbu mu súd dnes predĺžil až do 26. decembra budúceho roku. Voči novej lehote podal Černák okamžite sťažnosť, o ktorej rozhodne vyšší súd.

Najbližšie pojednávania sa pred prešovským súdom uskutočnia 21. septembra a potrvajú do 23. septembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu