Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

SUMMIT: V Starom Meste odstraňujú sneh a ľad z ulíc

Odpratávanie snehu z ulíc Starého mesta v Bratislave.
Odpratávanie snehu z ulíc Starého mesta v Bratislave.

BRATISLAVA - Prípravy na blížiaci sa summit amerického a ruského prezidenta sú v plnom prúde aj v bratislavskom Starom Meste. Z ulíc tejto mestskej časti začali v piatok odstraňovať sneh a ľad.

Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa miestneho úradu bratislavskej mestskej časti Staré Mesto Monika Voleková, podľa ktorej by "upratovacie" práce mali skončiť do utorka poludnia. Pracovníci podniku verejno-prospešných prác VEPOS a dvoch dodávateľských firiem sa pritom zameriavajú prioritne na Hviezdoslavovo námestie, Rybné námestie, Laurinskú i Michalskú ulicu.

Riaditeľ VEPOS-u Jozef Cepek predpokladá, že z centra mesta vyvezú 30 nákladných áut snehu a ľadu. Hrúbka ľadu bola pritom na Hviezdoslavovom námestí asi 35 centimetrov. Bratislavčania a návštevníci centra mohli byť počas víkendu svedkami aj toho, ako pracovníci odvážali tribúny Staromestského klziska. Strojovňa klziska zostane na svojom mieste, len bude zakrytá, ako aj bunka správcu klziska. Voleková upozornila, že počas summitu nebudú stroje strojovne spustené.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu