Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Turského musia odvolať dnes, chce to Fico

Viliam Turský
Viliam Turský

BRATISLAVA – Minister životného prostredia Viliam Turský definitívne končí. O kreslo mal prísť už pred týždňom. Že je v nemocnici, Fica nezaujíma. Ak minister nebude osobne na odvolaná u prezidenta, premiér očakáva, že najneskôr do toho dňa prevezme a podpíše odvolací dekrét.



"Pán prezident je pripravený odvolať pána ministra Turského a vedením rezortu životného prostredia poveriť člena vlády," povedal prezidentov hovorca Marek Trubač.

Ústava umožňuje odvolať ministra aj v jeho neprítomnosti.

Minister je v nemocnici vyše týždeň a aj včera absolvoval ďalšie vyšetrenia.

"Jeho účasť alebo neúčasť na akte odvolania závisí od toho, ako sa bude cítiť," skonštatovala hovorkyňa SNS Jana Benková.

Doteraz nikdy neodvolali ministra bez jeho osobnej účasti.

"Vždy bol prítomný minister, ešte sa také niečo nestalo," reagoval politológ Peter Horváth. Poznamenal však, že na druhej strane aj vzniknutá situácia je zaujímavá, keďže sa doteraz ešte nestalo, že by odvolávaný minister blokoval takéto rozhodnutie. Minister Turský by mal dať verejne vedieť, aké sú jeho zdravotné problémy a dokedy bude asi práceneschopný. Inak nemožno vylúčiť snahu o prieťahy. Zo strany SNS ide v tomto prípade o demonštráciu trucu a vzdoru voči rozhodnutiu šéfa kabinetu, doplnil Horváth.

Turský končí na rezorte po troch mesiacoch. Osudným sa mu stala kauza popolček. Ide už o štvrtú zmenu na ministerstve životného prostredia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu