Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

SDKÚ: Rezorty Ficovej vlády zlyhávajú

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vláda Roberta Fica zlyháva v mnohých rezortoch. Uviedol to dnes na tlačovej besede predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda. Po kolapsoch rezortov životného prostredia, regionálneho rozvoja a vnútra sa do podobnej situácie dostáva podľa Dzurindu aj rezort financií.

Ako Dzurinda uviedol, namiesto toho, aby vláda problémy riešila, chodí premiér s kabinetom na výjazdové zasadania. "Normálny človek môže iba žasnúť, že sa ani premiér, ani vláda týmto témam nevenujú, zatĺkajú tieto problémy, neriešia tieto problémy," povedal Dzurinda, podľa ktorého sa Fico "celé leto producíruje pred kamerami".

Fico je dnes na výjazdovom zasadnutí s vládou vo Svidníku v Prešovskom kraji. "Aj dnes bude vo Svidníku sľubovať hory-doly a najmä svetlé zajtrajšky v horizonte nielen najbližších parlamentných volieb ale aj tých, ktoré by mali byť v roku 2014," povedal o Ficovej návšteve na východe krajiny Dzurinda, ktorý kritizoval program dnešného výjazdového zasadnutia. V ňom je totiž z 23 uznesení 20 takých, ktoré presahujú horizont najbližších parlamentných volieb a dokonca sú tam úlohy vytýčené až do roku 2014. Podľa Dzurindu takto Ficov kabinet ohlupuje ľudí a neefektívne nakladá s časom. "Namiesto toho, aby riešili problémy, prídu, nasľubujú, nechajú sa pohostiť a zutekajú," skonštatoval líder SDKÚ-DS a dodal, že Ficova vláda neurobila mnohé z úloh, ktoré sa doteraz rozhodla vo viacerých regiónoch východného Slovenska realizovať.

Dzurinda kritizoval, že premiér nemá v dnešnom programe rokovania vlády riešenie rómskeho problému na východe Slovenska. "V celom dokumente nie je ani jedna úloha venovaná rómskej problematike," povedal Dzurinda, ktorý Ficovi navrhuje, aby sa zastavil v Krompachoch i Šarišských Michaľanoch a "vysvetlil slušným ľuďom, ktorí sú terorizovaní, čo vláda urobila, robí a mieni urobiť, aby terorizovaní neboli."

Ako na tlačovej besede uviedol poslanec Národnej rady SR za SDKÚ-DS Štefan Kužma, ak vláda nezvláda nejaký problém, dáva priestor extrémistom. Podľa neho sa od toho odvíja maďarský aj rómsky problém. Kužma odmieta, že by národnostné a etnické problémy súviseli s hospodárskou krízou.



Dzurinda: Vláda nerieši problémy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu