Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Kotolne získali rodičia druhého viceprimátora

Druhý viceprimátor Branislav Zubričaňák tvrdí, že s firmou Eres nemá nič spoločné.
Druhý viceprimátor Branislav Zubričaňák tvrdí, že s firmou Eres nemá nič spoločné.

TRENČÍN - To je teda náhoda! V dozornej rade a predstavenstve firmy, ktorá získala od Trenčína do prenájmu mestské kotolne, sú obaja rodičia druhého viceprimátora mesta Branislava Zubričaňáka. Firma Eres tak od začiatku roka spravuje 17 mestských kotolní.

Akciovka Eres získala kotolne vo výberovom konaní, v ktorom porazila druhého záujemcu, istú firmu z Česka. Voľbu Eresu schválili vlani v októbri výberová komisia aj primátor mesta. Poslanci o tom nerozhodovali. Eres vraj vyhral preto, lebo predložil mestu výhodnejšiu cenovú ponuku ako Česi.

Branislav Zubričaňák rodinkárstvo vo výbere Eresu nevidí. Tvrdí, že s aktivitami svojich rodičov nič nemá. "Nemôžem za to. Sú to moji rodičia, ale k tomuto sa nebudem vyjadrovať," povedal na margo záležitosti.

"Môj otec podniká v oblasti spravovania bytov a kotolní od roku 1992. Ja však s firmou Eres nemám absolútne nič spoločné," dodal. Eres kotolne spravuje, vlastníkom je však mesto. Od neho dostane ročne za správu kotolní vyše 5 miliónov Sk. Tieto platby môže mesto každým rokom zvyšovať podľa rastu cien energií. Okrem škôl vykuruje Eres aj krytú plaváreň, športovú halu i mestský úrad.

Je známe, že v dozornej rade a predstavenstve Eresu sedia obaja rodičia B. Zubričaňáka, kto je však samotným vlastníkom akciovky, vie málokto. Aj primátor mesta B. Celler sa vyjadril, že o tom nemá ani tušenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu