Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Prvý milión korún zo zbierky SOS ÁZIA na priamu pomoc komunitám rybárom na Srí Lanke

Zobraziť galériu (4)

Dvaja humanitárni pracovníci združenia Človek v ohrození začali realizovať projekt priamej pomoci komunite rybárom v obci Kudawella na juhu Srí Lanky.

Rybolov je hlavný zdroj obživy pre komunity, ktoré došli o svoje domy, člny, rybárske siete a všetok majetok.

Združenie založilo dielňu na výrobu tradičných rybárskych člnov. Denne do nej dochádzajú piati skúsení výrobcovia člnov, ktorí zamestnajú 10 miestnych rybárov a zaučia ich do výroby člnov. V priebehu mesiaca vyrobia 50 člnov, ktoré budú prinášať obživu 50 rodinám rybárov.

V marci sa projekt rozšíri aj na obce Unakuruwa a Mawella, ktorého výsledkom bude ďalších 50 člnov. Rybári budú zároveň vybavení sadami rybárskych sietí. Finančná náročnosť projektu je 1,3 milióna slovenských korún.

Našim plánom je, aby rybári, ktorí dostanú člny a siete po určitom čase splatili tretinu ceny člnu. Financie budú vložené do komunitného fondu dediny. Výnos z komunitného fondu sa bude môcť použiť len v prospech rybárskej komunity.

V štádiu rokovania s miestnymi úradmi je získanie povolenia na výstavbu 60 domov pre komunitu rybárov, ktorí sú dočasne umiestnení v táboroch.

Verejná zbierka OZ Človek v ohrození dosiahla výnos 15 miliónov Sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu