Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Tatry: Fínska snowboardistka skončila s poranenou hlavou v nemocnici

POPRAD – Lyžovanie vo voľnom teréne v oblasti Chopku v Nízkych Tatrách sa stalo dnes popoludní osudným pre 19-ročnú snowboardistku z Fínska.

Pri zjazde do Lukovského kotla sa dostala do nekontrolovateľného pádu. V náročnom teréne sa jej nepodarilo zastaviť a prepadla cez 15 metrov vysoký skalný prah. Pri páde si dievčina poranila hlavu. Snowboardistka nemala ochrannú prilbu. Záchranári oblastného strediska Horskej záchrannej služby v Jasnej zranenú ošetrili a v spolupráci s Leteckou záchrannou službou Air Transport Europe ju transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši.

Záchranári HZS dnes pomáhali aj 27-ročnému slovenskému horolezcovi vo Vysokých Tatrách. Ten si pri výpadku zo steny Malého Kežmarského štítu poranil nohu. Horolezcovi sa vlastnými silami podarilo dostať na Chatu pri Zelenom plese, odkiaľ privolali na pomoc horskú službu. Záchranári zraneného horolezca ošetrili a previezli na polikliniku v Novom Smokovci. Agentúru SITA informoval František Mrázik z operačného strediska tiesňového volania HZS v Poprade.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu