Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Rásť som prestal ako 7-ročný

Muž z Levíc meria 135 centimetrov. Zobraziť galériu (3)
Muž z Levíc meria 135 centimetrov.

LEVICE - Ak chce vojsť do vane, či dočiahnuť na taniere v kredenci, poriadne sa potrápi. Levičan Peter (44) narástol len na 135 centimetrov, ale jeho dvojča Štefan hľadí na svet z výšky 195 centimetrov. Sú zrejme jedinými takýmito dvojčatami na Slovensku, možno aj vo svete.

Peter žije v činžiakovom byte s manželkou Máriou (38), ktorá je bežného vzrastu - meria 155 centimetrov. Okrem Patrície (12), Máriinej dcéry z prvého manželstva, vychovávajú aj spoločnú dcérku Mariku (2). "Rásť som prestal ako sedemročný. Na posmešky spolužiakov som si rýchlo zvykol a ani dnes si nevšímam prekvapené pohľady ľudí, keď sa s manželkou držíme v meste za ruky," rozpráva malý veľký muž s váhou 69 kíl. Oblečenie mu musí upravovať krajčír. Mária je jeho druhou ženou. "Prvá bola nízka ako ja, ale už zomrela," spomína Peter, pochádzajúci z Bratislavy. Jeho brat Štefan žije v Pohronskom Ruskove.

Čo trápi Petra najviac? "Keď vchádzam do vane, ledva sa tam vyštverám. Pomohol by mi sprchovací kút. Ale z čoho? Z invalidného dôchodku a manželkinej materskej podpory nám ostane ledva na živobytie," rozpráva prešedivený štyridsiatnik. Dokáže poumývať riad, povysávať, ale aj opraviť tesnenie na vodovode. Rád nakupuje, no problém má s vysokými regálmi. Vie sa postarať o dcérku a je dokonca ochotný - ak sa manželke podarí nájsť si prácu - ostať na materskej dovolenke.

Peter očaril Máriu dobrým srdcom. Na osud nešomre. "Mnohí sú na tom horšie, napríklad vozičkári. Hoci ma nohy často bolievajú, som vďačný osudu, že dokážem chodiť," zafilozofuje si P. Karner.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu