Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Prešovčanovi našli 250 tisíc cigariet bez známok

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Colníci našli 250 tisíc cigariet Marlboro bez kontrolných známok, mužovi obvinenému z porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru za ne hrozí až päťročné väzenie.

Colný dlh predstavuje viac ako 32 tisíc eur. Informoval o tom vedúci oddelenia vzťahov s verejnosťou colného riaditeľstva Stanislav Ďurina.

U Milana P. (45) robili colníci domovú prehliadku v okolí Prešova na základe príkazu okresného súdu. Muž dobrovoľne odovzdal cigarety Marlboro, ktoré mal v pivnici domu. Pri domovej prehliadke zaistili colníci v kabíne Fiata Ducato na dvore za rodinným domom aj 36 spotrebiteľských jednolitrových balení 40-percentného liehu s označeniami Vodka jemná a Vanapo Hruška. Balenia síce mali slovenské kontrolné známky, no vyzerali ako falšované.

Colníci ďalej zaistili 600 kusov cigariet Reno, 800 kusov cigariet Trajan, 1 800 kusov cigariet Jockey Gold a 600 kusov cigariet Well, všetky so slovenskými kontrolnými známkami. Našli tiež spotrebiteľské balenia tabaku rôznych značiek a bez označenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu