Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Školák postrelil taxikára pre 500 korún!

Košický taxikár leží v nemocnici.
Košický taxikár leží v nemocnici.

KOŠICE - To azda nie je možné! Len 15-ročný Lukáš H. je obvinený z pokusu o vraždu. Namiesto toho, aby zaplatil taxikárovi Pavlovi Klikovi (49) päťstokorunovú dlžobu za jazdu, namieril naňho zbraň a trikrát vystrelil. Vodiča zasiahol do tváre a do pleca. Tretia strela ho vďaka tomu, že z auta utiekol, minula.

"Keď som dostal strelu do tváre, myslel som si, že je so mnou koniec," hovorí stále rozrušený Pavol Klik, ktorý leží v košickej nemocnici. Do Valalík pri Košiciach, vzdialených z centra Košíc 10 km, ho privolali dvaja školáci Lukáš H. (15) s bratrancom Rudolfom H. (15) Chceli sa odviezť do Košíc.

"Jeden z nich mal ešte u mňa dlh za inú jazdu. Žiadal som, nech mi najprv ukážu peniaze na cestu a splatia dlh," spomína taxikár. Lukáš H. namiesto peňaženky vytiahol z vrecka krátku guľovú zbraň. Prvá strela smerovala na tvár. Taxikár nestratil duchaprítomnosť, vystúpil z auta a utekal.

"Druhá strela ho zasiahla do ramena a tretia minula. Krátko po čine sa podarilo páchateľov zadržať. Našla sa u nich aj zbraň kalibru 6 milimetrov, ktorú mal v nelegálnej držbe," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová. Vyšetrovateľ začal stíhanie za pokus o vraždu.

Zástupca prednostu kliniky stomatológie Fakultnej nemocnice L. Pasteura Ľubomír Šmálik tvrdí: "V prípade iného uhla výstrelu hrozilo vážne poranenie, prípadne aj smrť." Guľka, našťastie, uviazla v kosti a lekári ju vybrali. Taxikár ostane v nemocnici ešte týždeň. Ani po tejto udalosti neuvažuje o zmene zamestnania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu