Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Kauza USB kľúč stále bez vinníka!

Ministerstvo Obrany
Ministerstvo Obrany

BRATISLAVA – Armáde trvá vyšetrovanie USB kľúčov pridlho. Ministerstvo obrany zatiaľ nevie, kto vyniesol informácie z rezortu na prvom nájdenom USB kľúči. Ani po vyše dvoch mesiacoch.

"Vyšetrovanie vo veci v súvislosti s USB kľúčmi sa neskončilo a Vojenská polícia ešte vykonáva v uvedenej veci skrátené vyšetrovanie," uviedol hovorca rezortu obrany Vladimír Gemela.

V júni pritom potvrdil, že z úniku informácií sú podozriví štyria zamestnanci rezortu. Teraz už nekonkretizoval, či sa tento počet znížil, prípadne sa nejako pozmenil.

V prípade druhého nájdeného USB kľúča, na ktorom mali byť údaje o vojakoch a činnosti vojenskej polície, už bol podľa disciplinárne potrestaný zodpovedný človek. Hneď po zaistení tohto kľúča sa totiž zistilo, že patril radovému referentovi vojenskej polície. Ten tvrdil, že mu USB kľúč ukradli. Podľa Gemelu ale na ňom žiadne utajované skutočnosti neboli.

Informácie o prvom nájdenom USB kľúči prenikli na verejnosť začiatkom júna. Mal obsahovať napríklad adresy vojenských policajtov, ich rodné čísla, platové podmienky, záznamy o priestupkoch či použití služobnej zbrane. Údaje mali pochádzať z útvaru vojenskej polície v Bratislave. Osoba, ktorá USB kľúč médiám dala, ho našla na hlavnom námestí v obci Vrbové pri Piešťanoch. Stratila ho posádka limuzíny BMW.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu