Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Kuvajťana prepustili z tábora pre imigrantov

Piešťany
Piešťany

BRATISLAVA - Kuvajťana, ktorý si chcel oficiálne predĺžiť pobyt v kúpeľoch v Piešťanoch a skončil v tábore pre ilegálnych migrantov, už prepustili.

"Kuvajtská ambasáda vo Viedni nám prisľúbila, že mu vydá cestovný doklad," povedal zástupca riaditeľa Úradu hraničnej a cudzineckej polície Daniel Orlický.

Ako vo štvrtok informovali arabské médiá, Kuvajťan (60) so srdcovými problémami a hypertenziou sa prišiel na Slovensko liečiť ešte 23. mája, pričom mal platné víza do 7. augusta. Keďže sa počas pobytu rozhodol zostať dlhšie, poslal svoj pas so žiadosťou o predĺženie víz slovenskému zastupiteľskému úradu v Kuvajte. Ten na to upozornil slovenské orgány 5. augusta.

Podľa portálu Arab Times s odvolaním sa na Al-Rai daily muža napriek upozorneniu nášho konzulátu v Kuvajte deportovali do Útvaru policajného zaistenia cudzincov v Medveďove. Zadržali ho v súkromnom dome v Piešťanoch, kde bol ubytovaný. Cudzinecká polícia tvrdí, že Kuvajťan nedokázal preukázať svoju totožnosť a zaistili ho podľa právnych predpisov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu