Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Obchodná ulica v Bratislave: Opravia ju za 110 mil. korún

Obchodná ulica
Obchodná ulica

BRATISLAVA - Obchodná ulica je jednou z najznámejších bratislavských ulíc. Poznajú ju aj takí ľudia, ktorí do hlavného mesta zavítajú len zriedkavo. Momentálne je v takom stave, že nevyhnutne potrebuje rekonštrukciu. Náklady na jej opravu prekročia 100 miliónov korún!

S obnovou Obchodnej ulice sa začne tohto roku. "Chceme zrekonštruovať električkovú trať, vrátane úpravy povrchu a položenia dlažby v pešej zóne. Rozpočet je 110 miliónov korún," povedal hovorca primátora Milan Vajda.

Mladá generácia Bratislavčanov si z Obchodnej ulice urobila novodobé korzo. Pokojne nakupujúcich a relaxujúcich ľudí tu však neustále rušia prechádzajúce električky. Stali sa prekážkou pre ďalšie zatraktívnenie ulice, nazvanej aj centrum nákupov.

"To si myslí jedna skupina ľudí. Iná, rovnako silná skupina sa domnieva, že električka je mestotvorným prvkom. Prináša ulici rozmach a oživenie. Snahou mesta je spojiť tieto dva názory. Riešením môže byť zjednokoľajnenie úseku," tvrdí Vajda. Umiestniť električky pod Obchodnú ulicu neprichádza do úvahy. "Stálo by to niekoľko stoviek miliónov korún, čo je finančne neúnosné," uzavrel hovorca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu