Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Fico po nešťastí v Handlovej Jahnátka neodvolá

Jahnátek, Gašparovič, Fico na tlačová beseda po mimoriadnom rokovaní vlády
Jahnátek, Gašparovič, Fico na tlačová beseda po mimoriadnom rokovaní vlády (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico nebude po banskom nešťastí v Handlovej žiadať odchod ministra hospodárstva Ľubomíra Jahnátka z funkcie. Predseda vlády to dnes povedal novinárom po mimoriadnom zasadnutí vlády, na ktorom kabinet na stredu vyhlásil pre tragédiu štátny smútok. Jahnátek sa k otázke jeho prípadného odstúpenia z postu nevyjadril. V bani v Handlovej po pondelkovom výbuchu zomrelo 20 mužov.

"Minister hospodárstva má moju absolútnu dôveru. Neprijmem v žiadnom prípade žiadne rozhodnutia, ktoré by sa týkali jeho postavenia," vyhlásil Fico.

Podľa premiéra sám Jahnátek v spoločnom rozhovore naznačoval, že banské nešťastie je vážna vec a konzultoval s ním, ako sa má k udalosti postaviť. "V tomto prípade je rozhodujúce to, že je to človek na svojom mieste, človek, ktorý robí perfektnú prácu ako minister hospodárstva," vyhlásil Fico. Predseda vlády spoločne s Jahnátkom a ministrom vnútra Robertom Kaliňákom priamo na mieste sledovali postup záchranných prác.

V súčasnej vláde sa od jej nástupu v roku 2006 vymenilo už deväť ministrov, žiadny z nich však neodišiel po mimoriadnej tragédii. Demisiu po najväčšom leteckom nešťastí v histórii samostatného Slovenska podal v predchádzajúcom volebnom období minister obrany Juraj Liška. V troskách armádneho lietadla v blízkosti slovenských hraníc v Maďarsku v januári 2006 prišlo o život 42 ľudí.



Fico o dôvere k Jahnátkovi po nešťastí v Handlovej
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu