Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Štyria z havarovaného autobusu v Rumunsku sa vrátili domov

(Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA - Na Slovensko sa dnes vrátili štyria turisti, ktorých autobus havaroval tento týždeň v Rumunsku. Do vlasti pricestoval aj zranený šofér vozidla, informovali slovenské televízne stanice. Ďalší cestujúci pokračovali na ceste na dovolenku v Bulharsku.

Zranených dovolenkárov priviezol do Košíc mikrobus, šofér smeroval do Prešova. Vodič autobusu utrpel podľa médií najťažšie zranenia, má napríklad porezané nohy a zlomenú ruku.

Pri nehode, ktorá sa stala v noci z utorka na stredu, sa zo zhruba 30 pasažierov zranilo 12 ľudí, väčšina z nich mala ľahšie zranenia. Podľa skorších informácií autobusu náhle skrížil cestu protiidúci kamión. Vodič stačil zabrániť čelnej zrážke tým, že strhol vozidlo z cesty do poľa. Náves kamiónu ale narazil do ľavej strany autobusu.

Autobus so slovenskými cestujúcimi havaroval v zahraničí aj koncom júna. Pri nehode v rakúskom Štajersku sa zranilo viac ako tridsať ľudí, niektorí vážne. V autobuse sa viezli stredoškoláci zo Senice, ktorí sa vracali z Talianska. Vlani v septembri sa stala nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku, po ktorej prišlo o život 16 ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu