Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Učiteľ sa ukájal na verejnosti, dostal podmienku

(Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Trest osem mesiacov podmienečne za sexuálny exhibicionizmus vymeral dnes sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici pre 37-ročného Martina D. z tohto mesta.

Bývalý učiteľ umeleckých predmetov s vysokoškolským titulom sa vo viacerých prípadoch ukájal na verejnosti a pred mladistvými. Rozsudok nie je právoplatný, pretože obhajca sa odvolal.

Mestská polícia v Banskej Bystrici na základe oznámení občanov, najmä študentiek stredných škôl, urobila vo februári 2007 akciu v priestore Štiavničiek, kde je športový areál, plážové kúpalisko a hotel. Priamo príslušníčka polície v civile „nachytala“ Martina D. so spustenými nohavicami a pri ukájaní sa. Neskôr študentky stredných škôl potvrdili, že sa tak stalo aj v januári a vo februári. Martin D. priznal, že do oblasti chodil na ranné prechádzky, ukájal sa tam, ale vraj nechcel, aby ho niekto videl a aby tak vyvolával verejné pohoršenie. Svedkyne študentky však jasne povedali, čo robil a volal na nich „aby sa pozreli“.

Podľa znalcov u Martina D. ide o sexuálnu úchylku exhibicionizmus, pričom alkohol odbrzďuje jeho konanie. Preto navrhli ambulantnú protialkoholickú i sexuálnu liečbu, ktorú súd obžalovanému uložil. Rozsudok nie je právoplatný, hoci prokurátor sa odvolania vzdal. Obhajca podal odvolanie hneď po vyhlásení rozsudku. Advokát si myslí, že sa jednoznačne nepreukázala trestná činnosť jeho klienta v zmysle obžaloby. Poukázal napríklad na to, že študentky popísali rozporne páchateľa a na jeho identifikáciu im policajti dali na výber iba jednu fotografiu. V prípravnom konaní sa neuskutočnila ani rekognícia páchateľa s použitím viacerých figurantov. Podľa sudcu páchateľa usvedčili viaceré, na seba nadväzujúce dôkazy. Rekognícia bola iba jedným z dôkazov.

Vo veci prvostupňový súd už rozhodol v novembri minulého roku. Po odvolaní obhajcu Krajský súd v Banskej Bystrici rozsudok zrušil a vec vrátil na doplnenie dokazovania. Ani to však nezmenilo skutkovú podstatu veci a sudca okresného súdu rozhodol o vine a treste rovnako ako vlani.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu