Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Na Slovensku pribudli prípady novej chrípky!

BRATISLAVA - Na Slovensku včera pribudlo desať prípadov ochorenia na novú chrípku. Informovala o tom televízia Markíza, podľa ktorej počet nakazených Slovákov tak stúpol na 68. Hlavný hygienik zase nariadil preveriť testovanie vzoriek na strednom Slovensku, kde najmenej v jednom prípade má klient na výsledky čakať vraj až mesiac.

Televízia Joj informovala, že štyri týždne má na výsledky testov čakať turista po príchode z USA. Jeho vzorky vraj uložili do mrazničky. "Mám si zavolať po mesiaci, že či som tú chrípku mal alebo nemal," povedal muž. Lekárov vyhľadal potom, čo sa u neho objavili príznaky ochorenia. Postup zdravotníkov by mala preveriť inšpekcia.

Hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva Lenka Šramková povedala, že hlavný hygienik nariadil kontrolu práce banskobystrického regionálneho úradu. U časti doterajších pacientov sa ochorenie potvrdilo práve po návrate z cudziny. Niekoľkí sa z novej chrípky zase začali liečiť v zahraničí.

Na chrípku A (H1N1) na Slovensku doteraz nikto nezomrel. Po celom svete sa týmto typom chrípky nakazili desiatky tisíc ľudí, viac ako tisíc z nich chorobe podľahlo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu