Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Ukradli elektrinu za 550 eur, dostali pokutu 180 eur

(Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Peňažný trest 180 eur za krádež elektrickej energie v hodnote 550 eur potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 43-ročnú Nadeždu Bakuľovú z obce Horné Plachtince v okrese Veľký Krtíš.

Nadežda a jej druh Dušan kradli elektrinu od januára do apríla minulého roku. Dušan stiahol prúd priamo zo strešníka prípojným káblom do domácnosti tak, že obišiel meracie zariadenie elektrární. Za tri mesiace takto spôsobili škodu spoločnosti Stredoslovenská energetika takmer 550 eur. Nadežda sa na súde ku krádeži priznala a svoje konanie oľutovala.

Okresný súd vo Veľkom Krtíši jej za to uložil peňažný trest 180 eur. Prokurátor sa odvolal a požadoval pre Bakuľovú väzenie, pretože krádež spáchala v podmienke za úverový podvod. Odvolací súd mu nevyhovel aj s ohľadom na to, že dcéra obžalovanej spôsobenú škodu elektrárňam zaplatila.

Krajský súd označil peňažný trest pre matku štyroch detí za dostatočný. Sudca poznamenal, že ak by vyhoveli návrhu prokurátora a poslali ju do väzenia, rodina by sa ocitla v zložitej sociálnej situácii. Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu