Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Za drogy a podplácanie dostal 12,5 roka

BANSKÁ BYSTRICA – Na súhrnný trest dvanásť a pol roka odňatia slobody nepodmienečne v Ústave so stredným stupňom stráženia odsúdil dnes sudca Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici Viliama Daniela (42) z Bratislavy.

Vysoký súhrnný trest dostal Daniel za držanie pervitínu a podplácanie policajtov, ktorí ho s drogou chytili. Rozsudok sudca vyhlásil po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry a obvinený Daniel.

Muža v apríli minulého roku v Bratislave kontrolovali policajti. Daniel cestou k služobnému autu vyhodil z vrecka skladačky s drogou. Aby ho nezadržali, ponúkol policajtom úplatok takmer 700 eur, nakoniec im dal 341 eur. Za drogový zločin Okresný súd Bratislava 5 odsúdil Daniela na dvanásť rokov väzenia.

Drogový díler potom so špeciálnym prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú schválil sudca Špecializovaného trestného súdu. Podľa nej Daniel priznal podplácanie policajtov a prijal šesťmesačný nepodmienečný trest. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu