Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Fico chce opäť Kaníkovu hlavu

Ľudovít Kaník
Ľudovít Kaník

BRATISLAVA - Kaníkových manierov už má dosť aj šéf Smeru Robert Fico. Ministra práce včera vyzval, aby pre ďalšiu kauzu, týkajúcu sa odpustenia pohľadávky vo výške 57-tis. Sk ministrovej firme zo strany Okresného úradu práce (OÚP) v Banskej Štiavnici, odstúpil z ministerského postu. Kaník jeho výzvu označil len ako prejav vlastnej nespokojnosti a frustrácie.

Podľa Fica riaditeľ OÚP, ktorého vymenoval sám Kaník, schválil v roku 2003 nevymáhateľnosť tejto pohľadávky a týmto krokom splatenie pohľadávky ministrovi odpustil. "Je pritom známe, že firma Kaníka prosperuje," zdôraznil Fico. Kaník by mal podľa neho uviesť aj jeho prípadné dlhy voči zdravotnej poisťovni.

"Ak minister sám neodstúpi, očakávame, že rozhodnutie prijme premiér Dzurinda," povedal. Ak koalícia kauzu odignoruje, Smer začne rokovať s ostatnými opozičnými stranami o podpore návrhu na vyslovenie nedôvery ministrovi práce.

Fico tiež apeluje na šéfa SMK Bugára a šéfa KDH Hrušovského, ktorí podľa neho často moralizujú, avšak v decembri odmietli podporiť odvolanie Kaníka pre zachovanie stability vlády.

Bugár návrh odmietol aj včera. Hrušovský sa ho rozhodol nekomentovať. Smer sa Kaníka pokúšal odvolať za odpustenie penále zo strany Sociálnej poisťovne vo výške 263-tisíc Sk. "Čo všetko musí ešte spáchať minister, aby ste podporili jeho odvolanie?" spýtal sa Fico.

Kaník k odpusteniu 57-tisícovej pohľadávky uviedol, že OÚP sa len riadil rozsudkom súdu, ktorý exekúciu proti nemu ešte v máji 2002 zrušil. "Z toho je zrejmé, že úrad práce o ničom nerozhodoval a už vôbec nič neodpúšťal," povedal Kaník.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu