Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Horel košický Baumax, traja hasiči sa zranili!

Hasiči dokončujú hasenie baumaxu Zobraziť galériu (6)
Hasiči dokončujú hasenie baumaxu

KOŠICE – Traja hasiči utrpeli zranenia pri likvidácii veľkého požiaru výdajného skladu košickej veľkopredajne Baumax na Moldavskej ulici.

Ako povedal veliteľ zásahu Milan Vereščák, jeden z hasičov mal cez rukavice popálené ruky, ktoré mu kolegovia ošetrili na mieste a pokračoval v hasení. „Ďalšieho privalila časť oceľovej konštrukcie skladu, no vyviazol s ľahšími zraneniami, a tretí sa priotrávil. Všetci dnes budú vyšetrení v zdravotníckom zariadení ministerstva vnútra,“ informoval dôstojník operačného strediska HaZZ Košice Juraj Horňák.

Požiar ešte nie je celkom zlikvidovaný, hasiči hasia tlejúce pahreby. „Požiar vypukol v noci vo výdajnom sklade, kde okrem iného boli uskladnené drevené brikety. Plamene šľahali do výšky šestnásť až dvadsať metrov. Našťastie, Baumax má dobre urobené protipožiarne steny, a tak sa oheň nerozšíril na predajné priestory,“ povedal veliteľ zásahu Milan Vereščák. K príčinám požiaru sa hasiči zatiaľ nevedeli vyjadriť, rovnako ani k výške spôsobenej škody.

Požiar Baumaxu hasičom nahlásili dnes necelú hodinu po polnoci. Na likvidácii sa podieľalo 37 hasičov a šestnásť áut vrátane ťažkých mechanizmov z Košíc a okolia, Moldavy nad Bodvou, Trebišova, Rožňavy a pomáhali aj požiarne jednotky ŽSR a spoločnosti U.S. Steel Košice.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu