Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Pri hasení bytu sa zranil jeho majiteľ

KOŠICE – Celý byt vyhorel do tla na Humenskej ulici. Ako dnes ráno informoval dôstojník operačného strediska HaZZ Košice Vojtech Tóth, požiar im nahlásili včera popoludní o tretej.

„Po príchode na miesto veliteľ zásahu zistil, že ide o požiar veľkého rozsahu. Horelo v kuchyni, obývačke a na chodbe. Majiteľ sa pred príchodom hasičov oheň pokúšal uhasiť vlastnými silami, pričom utrpel ľahké popáleniny,“ informoval Tóth.

Doložil, že všade bolo veľké sálavé teplo, plno dymu a hasiči museli zasahovať s dýchacími prístrojmi. Požiar likvidovali vodou cez vchodové dvere bytu a použili aj vysokotlakový prúd vody cez okno bytu. Pri zásahu spotrebovali vyše dvetisíc litrov vody. Hasiči vnikli cez rozbité okno aj do bytu nad zhoreniskom, aby skontrolovali, či v dôsledku sálavého tepla sa oheň nerozšíril aj tam. Po likvidácii požiaru pretlakovým ventilátorom vetrali priestory domu. Zásah trval necelé dve hodiny.

Tóth uviedol, že podľa predbežných odhadov požiar spôsobil škodu za vyše 13 000 eur. Príčinu vzniku požiaru vyšetruje zisťovateľ HaZZ a prípadom sa zaoberá aj polícia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu