Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V prípade vraždy dôchodcu sa objavil nový dôkaz

(Zdroj: Jupiterimages)

KOŠICE – Na košickom procese s Rastislavom H. (26), ktorého obžalovali z vraždy dôchodcu (†67), ponúkla obhajoba nový dôkaz. Je ním mladíkova kožená bunda so sečnými a bodnými ranami.

Podľa obhajoby to má svedčiť o tom, že dôchodca na neho útočil tiež a mladík nezačal prvý. Obžalovaný tvrdí, že konflikt sa spustil preto, lebo senior po ňom chcel násilím orálny sex.

Mladíka súdia v obnovenom procese. Pred rokom dostal od okresného súdu 17 a pol roka, ale vyšší súd vrátil prípad naspäť s tým, aby sa doplnilo dokazovanie.

Podľa obžaloby Rastislav vo februári pred rokom usmrtil dôchodcu v jeho byte na Petzvalovej ulici v Košiciach desiatkami rán kuchynskými nožmi a vidličkou, ako aj údermi do hlavy drevenou guľou.

Súd si dnes vypočul kriminalistického znalca, ktorý skúmal poškodenú bundu mladíka. Mal ju mať v čase vraždy na sebe a jeho príbuzný ju odovzdal polícii až osem mesiacov po čine. Znalec potvrdil, že zistil na bunde tri poškodenia. Majú podľa neho „sečný, rezný alebo bodno – sečný charakter“. Podľa neho ich mohli spôsobiť nože z miesta činu, lebo tie vytvárajú „druhovo zhodné“ poškodenia.

Podľa obhajoby posudok znalca potvrdzuje verziu mladíka, že celý konflikt spustil dôchodca, lebo ho chcel násilím prinútiť k orálnemu sexu. Obhajoba preto žiada, aby sa skutok posudzoval nie ako vražda, ale ako zabitie, za čo je nižší trest. Pojednávanie Okresného súdu v Košiciach odročili na august.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu