Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Prokeš: Podporujeme Trojkráľovú zbierku, SND by mal dokončiť štát

Jozef Prokeš
Jozef Prokeš

BRATISLAVA - Národniari vítajú a podporujú vyhlásenie Trojkráľovej zbierky na dokončenie novostavby Slovenského národného divadla (SND) a ďakujú Alexandrovi Františkovi Zvrškovcovi, ktorý sa ponúkol budovu dokončiť na vlastné náklady.

Na dnešnej tlačovej besede v Bratislave to uviedol Jozef Prokeš, ktorého časť národniarov považuje za svojho predsedu. Podľa neho by mal štát budovu dokončiť a prevádzkovať bez účasti zahraničného investora, "keďže nie je pravdou, že štát je zlý vlastník, má len zlý manažment - vládu, ktorý sa však dá vymeniť."

Prokeša neprekvapuje, že "vláda takto zaobchádza so symbolom národnej kultúry, keďže je zložená z ľudí, ktorí vznik samostatného štátu nechceli a je ich prirodzenou reakciou likvidovať všetko, čo pripomína slovenskú suverenitu."

Prokeš na tlačovú besedu pozval aj jedného zo signatárov Trojkráľovej zbierky Jozefa Šimonoviča. Ten si myslí, že vláda o stave novostavby SND nehovorí pravdu a zavádza. "Neustále sa hovorí o dostavbe budovy, čo však nie je pravda," uviedol Šimonovič a dodal, že divadlo treba už len "dozariadiť."

Podľa neho predstavitelia vlády aj účelovo šíria nesvornosť medzi slovenskými divadelníkmi, keď hovoria, že pri dokončení budovy SND štátom by ukrátili kultúru v iných regiónoch Slovenska.

"To nie je pravda, veď peniaze na dokončenie národného divadla a na kultúru v regiónoch sú úplne z inej rozpočtovej kapitoly," skonštatoval. Ako dodal, budova bola postavená z peňazí ľudu, ten by si teda svoj majetok nemal nechať ukradnúť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu