Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Novú chrípku potvrdili aj u tínedžerky!

BRATISLAVA - Národné referenčné centrum pre chrípku dnes v popoludňajších hodinách potvrdilo ďalší prípad novej chrípky typu A(H1N1). Ide o 17-ročnú pacientku, ktorá sa vrátila z Grécka.

Mala klinické príznaky – teplota 38 stupňov, malátnosť, kašeľ, nádcha, bolesti hlavy. Pochádza z Bratislavského kraja a na základe klinických príznakov a cestovateľskej anamnézy bola hospitalizovaná na Klinike infektológie a geografickej medicíny FNsP v Bratislave. Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave bol upovedomený a začal epidemiologické šetrenie.

Dnes ide už o tretí nový prípad ochorenia. Dopoludnia bola potvrdená testami nová chrípka dvoch mužov. Jedným chorým je 42-ročný muž, ktorý sa vrátil z Kataru s teplotou 39 stupňov, malátnosťou, kašľom, nádchou, bolesťami hrdla, svalov, kĺbov a hlavy. Ďalším je 28-ročný muž, ktorý sa vrátil z Anglicka. Ten mal teplotu 38 stupňov, malátnosť, suchý kašeľ a bolesti hlavy. Obaja sú z Bratislavského kraja. Informoval o tom hlavný hygienik Ivan Rovný.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu