Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pamätník SNP: S nápismi Hitler a Jude raus!

Nacistický symbol na pouličnom osvetlení Zobraziť galériu (5)
Nacistický symbol na pouličnom osvetlení (Zdroj: Topky.sk)

BANSKÁ BYSTRICA - Banskobystrickí policajti pátrajú po neonacistoch, ktorí posprejovali mesto rasistickými symbolmi. V čase od 18.00 hodiny v utorok do dopoludňajších hodín v stredu (1.7.) doposiaľ nezistený páchateľ posprejoval čiernou a červenou farbou viacej objektov.

„Pri Pamätníku SNP na prednú časť jedného z obrnených vojenských vozidiel vystaveného vozového parku nasprejoval nápis „IDEA ŽIJE“, „ADOLF HITLER“ a portrét Adolfa Hitlera, na pouličné osvetlenie neďaleko vozového parku nasprejoval nápis „JUDE RAUS“ s postavou človeka, ktorá hádže židovskú hviezdu do odpadkového koša,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Okrem toho na budovu reštaurácie na Hornej ulici nasprejoval rovnaké nápisy ako na vojenské vozidlo, portrét Adolfa Hitlera a hákový kríž o veľkosti 1,5 metra a rovnaké nápisy sú aj na hornej časti vchodu do podchodu v smere na Zimný štadión, oproti novému mostu cez rieku Hron aj na vnútorných stenách podchodu. „Za tento prečin horí páchateľovi trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky,“ doplnila hovorkyňa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu