Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Kauza Transpetrol: Ilčišin dostal deväť rokov!

Ignác Ilčišin
Ignác Ilčišin

ŽILINA - Tridsaštyripercentný balík akcií spoločnosti Transpetrol, a. s. nikdy neprešiel zo štátnych rúk do vlastníctva podnikateľov okolo Ignáca Ilčišina Konštatoval to dnes Krajský súd v Žiline, ktorý vyriekol rozsudok v tejto kauze.

KS ich uznal vinnými z trestného činu podvodu a z prípravy k trestnému činu legalizácie príjmov z trestnej činnosti spáchanej formou spolupáchateľstva a trestného činu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Exekútorku, ktorá vydala exekučný príkaz na prevod akcií, uznal za vinnú z trestného činu zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Obžalovaným vymeral trest odňatia slobody od troch rokov a desať mesiacov do deviatich rokov, pričom Ignác Ilčišin dostal deväť rokov v druhej nápravno-výchovnej skupine. Rozsudok ešte nie je právoplatný, prokurátor sa voči nemu odvolal, do ôsmich dní od doručenia rozsudku sa môžu odvolať aj obžalovaní.

Trestnoprávny spor sa ťahá na KS v Žiline už od roku 2002. Podľa obžaloby došlo k podvodnému prevodu 647 akcií Transpetrolu za približne 66,38 mil. eur. Podľa ministerstva hospodárstva bude práve verdikt v tomto spore jedným z najdôležitejších spomedzi všetkých 150 súdnych sporov, ktoré kauzu Transpetrol sprevádzajú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu