Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Muža súdia za napadnutie nevernej manželky

(Zdroj: Jupiterimages)

BANSKÁ BYSTRICA – Na Okresnom súde v Banskej Bystrici sa dnes začalo hlavné pojednávanie s Kolomanom K. a jeho synom Matúšom z tohto mesta. Prokurátor im kladie za vinu, že v októbri 2006 otec zbil a okradol svoju manželku Alenu a syn mu v tom pomáhal.

Jadrom kauzy je fakt, že Koloman K. našiel svoju manželku Alenu v kvetinárstve na sídlisku Sásová v Banskej Bystrici v chúlostivej situácii. Alena mala na sebe iba nohavičky a jej priateľ Ivan bol celkom nahý. Manžel pri vstupe do objektu použil náhradné kľúče, pretože milenci mu neotvorili.

Syn bol svedkom, ako otec uštedril Ivanovi úder do tváre a poslal ho preč nahého. Keď sa manželky opýtal, čo to má znamenať, tak mu začala vulgárne nadávať a ovalila ho svietnikom, pričom ho zranila na ruke a na hlave. Koloman jej vraj dal iba jednu spakruky, ale napadnutá manželka tvrdila, že jej uštedril asi tridsať zaúch. Jej matka tvrdila, že bola dobitá, čierna ako zem a bývalý zať jej Ajku aj kopal. Dcéra podľa matky nikdy nepila a nebola opitá ani v ten večer.

Napadnutá manželka niečo oslavovala s Ivanom a ďalšími osobami, ale ich mená nevedela uviesť. Koloman i syn Matúš opakovane vyhlásili, že Alena predtým riešila problémy alkoholom a neraz bola opitá na pracovisku i doma. Krádež Koloman podľa obžaloby spáchal tým, že od nevernice žiadal vrátiť zlaté predmety, ktoré jej počas manželstva daroval. Vysvetlil to tým, že „ak nie je dobrý pre ňu on, tak nie sú dobré pre ňu ani jeho dary“. Spoluobžalovaný syn podľa obžaloby matke odopol jednu z retiazok.

Po incidente v kvetinárstve Alena zavolala policajtov, ale nepočkala na nich a na súde povedala, že sa na to nepamätá. Iba Koloman so synom hliadke vysvetlili, o čo ide a otec podal na ňu trestné oznámenie za zranenie.

Alena, ktorú Koloman vyhnal z domu a bývala u matky, v tejto veci podala trestné oznámenie až tri týždne po konflikte v kvetinárstve. Koloman sa s ňou potom rozviedol. Jej matka na súde označila zaťa a vnuka za „bývalých“, ktorých nechce už nikdy vidieť a dodala, že zať „bol darebák, ja som tú domácnosť financovala“.

Podľa jej názoru dcéra neurobila nič mimoriadne, veď sa to stáva v každej druhej rodine. Nahému milencovi Koloman so synom odniesli veci domov a chceli prípad vysvetliť jeho manželke. Ivan, ktorý žene tvrdil, že ho prepadli, však Kolomana napadol. Pojednávanie pokračuje v septembri. Senát vypočuje dvoch svedkov a súdneho lekára.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu