Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Poznajú dvojicu lúpežníkov z pôšt

(Zdroj: SITA)

NITRA – Lúpežníci z pôšt v Novej Vsi nad Žitavou a Vinodole sú už známi. Policajti obvinili Petra (42) z Rišňoviec a Juraja (34) z Nitry.

Ešte 26. februára prišli do Novej Vsi nad Žitavou na aute Opel Vectra. Krátko pred pol dvanástou predpoludním zastali pred poštou. Peter zmapoval situáciu a jeho mladší komplic vošiel dnu. Na ženu za okienkom namieril zbraň a podal jej igelitku so slovami: „Daj peniaze a nerob sprostosti.“ Vyľakaná poštárka mu dala viac ako 2800 eur. Hneď potom vybehol naštartovanému autu a rýchlo odišli k Jurajovi domov. Tam si lup rozdelili.

Druhú poštu si vyhliadli v obci Vinodol. Vylúpili ju 3. júna o 15.15 hod. Tentoraz vošiel dnu Peter. Scenár sa opakoval. Na ženu za priehradkou mieril plynovú pištoľ, podal jej igelitovú tašku a vyľakaná pracovníčka pošty mu do nej vložila vyše 2700 eur.

Po lúpeži Peter odišiel za Jurajom, ktorý ho čakal v aute pred kostolom. Obaja si peniaze opäť rozdelili. Sú v cele a čakajú na návrh na väzbu. Ako informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, môžu dostať sedem až dvanásť rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu