Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

ĽS-HZDS: Bola porušená koaličná zmluva

Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar

BRATISLAVA - Koaličná zmluva bola porušená. V diskusnej relácii TV Markíza Na telo to v súvislosti s hlasovaním svojich koaličných partnerov o zákone o Špecializovanom trestnom súde povedal šéf ĽS-HZDS Vladimír Mečiar. Tvrdí, že strana si vyhradzuje zásadu rovnakého postupu tam, kde to uzná za vhodné, a kedykoľvek. S opozíciou sa však spájať nechce.

Mečiar zákon o súde kritizoval, zopakoval, že ho chce napadnúť na Ústavnom súde. Tvrdí, že 30 podpisov poslancov, ktoré potrebuje získať na to, aby ho mohol napadnúť, bude mať. "Idem proti nezmyselnému zákonu," vyhlásil Mečiar. Podľa šéfa opozičnej SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu je záujmom ĽS-HZDS ovládnuť justíciu. "To je ten záujem, ktorý drží HZDS vo vláde," povedal. Podotkol, že na justíciu narastá tlak. Mečiar zatiaľ nevie, koho strana nominuje na post ministra spravodlivosti, ak bude súčasný šéf justície Štefan Harabin úspešný v pondelkovej voľbe za predsedu Najvyššieho súdu. "Nie, musí byť najskôr zvolený," reagoval.

Mečiar uviedol, že súčasná vláda priniesla Slovensku stabilitu. Ovplyvnená podľa neho bola krízou a zvýšeným tlakom na sociálnu oblasť. Dzurinda ale pripomenul, že kríza prišla už po parlamentných voľbách v roku 2006 - a nie až na jeseň v roku 2008. "Vláda je neschopná riešiť reálne problémy," uviedol.

SDKÚ-DS podľa Dzurindu predloží do parlamentu návrh, aby minister životného prostredia Viliam Turský predložil poslancom podrobnú správu o pozadí predaja emisií. Počas týždňa k tomu chcela zaviazať aj vládu, koaliční poslanci však jej snahu odmietli. Mečiar povedal, že ak to bude v prospech veci, iniciatívu podporí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu