Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Tínedžer ukradol karty a šup ho k bankomatu

TRENČÍN – Má len 14 rokov, je z Trenčína a už sa mu lepia na prsty cudzie bankomatové karty. Ani to nebolo komplikované. Len preskočil plot a uchmatol ich zo stola na dvore rodinného domu.

Včera ho policajti obvinili z krádeže a neoprávneného použitia platobných kariet. Tie spolu s dokladmi ukradol ešte v apríli tohto roka. Na dvore domu na Švermovej ulici v Trenčíne mu padla do oka opustená kapsička, v ktorej boli karty a doklady. Aj keď sa o výber peňazí pokúšal trikrát, odišiel vždy s dlhým nosom. Napriek tomu mu hrozí jeden až päť rokov vo väzení. Trest sa mu ako mladistvému zníži na polovicu.

Ďalšie platobné karty ukradol niekto neznámy z nezamknutej izby rodinného domu v Mníchovej Lehote. Spolu s nimi vzal peňaženku s dokladmi a peniazmi. Okradnutý vyčíslili škodu na 1 700 eur. To nebolo všetko. Zlodej si odbehol na nákupy a platil samozrejme ukradnutými kartami. Minul 388 eur. Potom chcel platiť aj tretíkrát a to 375 eur. Prečerpal však denný kredit majiteľky karty a musel prestať ťahať cudzie peniaze. O oboch prípadoch informovala policajná hovorkyňa z Trenčína Katarína Hlaváčová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu