Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Prievidzi a Kľačne: Amfetamín vo veľkom!

Domová prehliadka producentov amfetamínu. Zobraziť galériu (6)
Domová prehliadka producentov amfetamínu.

TRENČÍN – V Prievidzi a Kľačne sa vyrábal amfetamín vo veľkom! Vyšetrovateľ už obvinil producentov, ktorými boli Ondrej (31) z Prievidze a Peter (23) z Kľačna po tom, čo u nich urobili domové prehliadky a zaistili početné dávky metamfetamínu aj zariadenia na ich výrobu. Obvineniam čelí aj Ján (30) a Zdenka (24) z Prievidze.

Ako uviedla polícia vo svojej správe, Ján si zadovážil zariadenie na výrobu metamfetamínu, ktorý vyrábal pre osobnú potrebu ako aj na objednávku obvineného Ondreja. Ten mal zháňať potrebné prekurzory napríklad aj z lekární a od ďalších osôb. Takto vyrobený metamfetamín predával ďalším osobám.

Obvinený Ondrej sa nasťahoval v lete minulého roku do prievidzského bytu obvinenej Zdenky, ktorá bola v minulosti závislá na psychotropných látkach. Ondrej jej ponúkal drogu najskôr bezplatne. V čase, keď sa obnovila opäť jej závislosť a keďže nemala peniaze, poradil jej, aby začala predávať drogy ďalším osobám. Obvinená Zdenka tak zabezpečila odbyt pervitínu asi u 30 – 50 odberateľov.

Aj obvinený Peter prechovával zariadenie na výrobu omamnej a psychotropnej látky. Policajti našli u neho počas domovej prehliadky aj marihuanu.

Všetkých podľa polície obvinili z „nedovolenej výroby omamných a psychotopných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi“. Obvineným, Ondrejovi a Petrovi, hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov. Oboch už v minulosti odsúdili za drogovú trestnú činnosť.

Jánovi a Zdenke hrozí väzenie na štyri až 10 rokov. Policajti už v pondelok eskortovali Ondreja, Petra a Jána do vyšetrovacej väzby.

Informovala o tom trenčianska policajná hovorkyňa Katarína Hlaváčová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu