Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Otvorili prípad lúpeže VÚB za 173 miliónov!

NITRA - Krajský súd v Nitre dnes po deviatich rokoch otvoril proces v prípade asi najväčšej bankovej krádeže na Slovensku. informovala o tom hovorkyňa súdu Zuzana Michalová. Šestica mužov podľa obžaloby ukradla v roku 1996 v jednej z bánk v Nitre viac ako 173 miliónov korún (podľa konverzného kurzu 5,7 milióna eur).

Vyšetrovanie polícia ukončila ešte v roku 2000, no krajský súd vrátil spis na doplnenie dôkazov. Po sťažnosti prokuratúry Najvyšší súd toto rozhodnutie v roku 2002 zrušil.

Prokuratúra v minulosti žiadala súd aj o vysvetlenie, prečo dlhší čas nestanovil termín pojednávania. Naposledy sa senát pokúsil o otvorenie procesu v januári a v máji tohto roka. V oboch prípadoch sa na poslednú chvíľu niektorý z obžalovaných ospravedlnil.

Peniaze sa z nitrianskej pobočky Všeobecnej úverovej banky stratili v noci cez víkend začiatkom januára roku 1996. Trezor nebol poškodený. Údajným zlodejom, ktorí vraj krádež plánovali niekoľko mesiacov, podľa obžaloby pomáhal jeden z členov strážnej služby. Obžalovaní muži sa však polícii nepriznali a peniaze sa nikdy nenašli. Pojednávanie je naplánované na každý deň až do štvrtka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu