Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

SMK bývalým členom: Vráťte mandát!

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strana maďarskej koalície (SMK) vyzvala bývalých členov, aby zložili poslanecký mandát. Informovala o tom dnes hovorkyňa strany Eva Dunajská. Piati poslanci na čele s bývalým šéfom SMK Bélom Bugárom už skôr opustili túto opozičnú stranu a ohlásili vznik nového zoskupenia Most-Híd.

Bugár ako aj niekdajší člen strany Zsolt Simon výzvu SMK odmietli. SMK, ktorá zastupuje záujmy zhruba polmiliónovej maďarskej menšiny, po parlamentných voľbách v roku 2006 obsadila v Národnej rade 20 kresiel. Po odchode Bugárovej skupiny zo strany má 15 poslancov.

"Podľa názoru členov republikovej rady uvedení poslanci nedostali mandát od voličov SMK na vystúpenie z poslaneckého klubu a zo strany SMK," uviedla Dunajská.

Spoluzakladateľ novej strany Most-Híd Bugár označil výzvu SMK na odchod z parlamentu za neopodstatnenú. "Hlasy voličov som získal nielen ako predseda SMK, ale aj ako Béla Bugár," povedal. Niekdajší minister pôdohospodárstva Simon nevidí dôvod na to, aby na výzvu SMK reagoval. "Takýto postoj SMK hovorí sám za seba," dodal.

Zo 150 poslancov Národnej rady je 14 nezávislých. Okrem SMK odišli poslanci aj z opozičných SDKÚ-DS a KDH, ako aj z vládnej ĽS-HZDS.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu