Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Hrozby otrávenými potravinami pod Tatrami pokračujú

KOŠICE - Na východnom Slovensku sa objavil ďalší výhražný anonymný list a údajne otrávený keksík. Terčom útoku sa tentoraz stala základná škola v obci Jánovce pri Poprade. Informovala o tom dnes televízia TA3. Anonym v liste hrozil, že v obci rozmiestni ďalšie otrávené sladkosti, ak sa nezastaví výstavba bytov pre Rómov, povedal policajný hovorca Daniel Džobanik.

Podobný výhražný list a striekačku objavili v stredu v jednom z obchodných domov v Poprade. "List aj keksík sme zobrali na expertízu, zatiaľ nevieme potvrdiť, či bola sladkosť naozaj otrávená," uviedol Džobanik. Prípad pravdepodobne podľa Džobanika priamo súvisí so skorším nálezom striekačky s tekutinou a listom v Poprade. Podobný list anonym tiež odoslal obecnému úradu v Jánovciach.

V liste zatiaľ neznámy autor požadoval zastavenie stavby sociálnych bytov pre Rómov z osád pri Letanovciach a Gánovciach. Byty v súčasnosti dokončujú pri Spišskom Štvrtku, časť obyvateľov proti výstavbe už skôr protestovala. Obávali sa o vlastnú bezpečnosť a majetok, Rómov z osád totiž považujú za neprispôsobivých.

Rôzne vyhrážky pravdepodobne miestnych obyvateľov riešila polícia v súvislosti s výstavbou už aj v minulosti. Anonym sa napríklad vyhrážal otrávením zdrojov vody v Slovenskom raji.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu