Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Kvôli bytom pre Rómov hrozí, že otrávi potraviny!

KOŠICE - Otrávením potravín sa vyhrážal anonym v obchodnom centre v Poprade. V regáli so sladkosťami uložil striekačku s priezračnou tekutinou a výhražný list, v ktorom tvrdil, že dva výrobky už otrávil.

Žiadal zastavenie výstavby bytov pre Rómov z osád. Prípad začala vyšetrovať polícia, informoval dnes policajný hovorca Daniel Džobanik. Striekačku a list objavili pracovníci obchodu ešte v utorok.

Policajti obchod podľa Džobanika na niekoľko hodín uzavreli a spolu s hygienikmi prevádzku prehľadali. Na expertízu vzali okrem striekačky aj niekoľko výrobkov. Akú tekutinu striekačka obsahovala a či boli niektoré z výrobkov otrávené, Džobanik zatiaľ nevedel spresniť. Vinníkovi v prípade odsúdenia hrozí za šírenie poplašnej správy až päťročné väzenie.

"To je naozaj posledné varovanie inak ďalšie varovanie nebude a kedykoľvek budú vložené otrávené potraviny medzi ostatné," upozorňoval anonym v liste, ktorý bol priložený k striekačke. Požadoval v ňom zastavenie výstavby sociálnych bytov pre Rómov z osád pri Letanovciach a Gánovciach.

Byty pre letanovských Rómov stavajú pri obci Spišský Štvrtok. Proti premiestneniu Rómov vystupovali v minulosti starostovia viacerých okolitých obcí, ktorí sa obávali o bezpečnosť obyvateľov. Rôzne vyhrážky pravdepodobne miestnych obyvateľov riešila polícia už aj v minulosti, poznamenal Džobanik.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu