Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nemocnica vyhlásila pacientku predčasne za mŕtvu

BRATISLAVA - Nemocnica v Dolnom Kubíne vyhlásila za mŕtvu pacientku, ktorá ešte žila. Napísal to dnes denník Pravda. Rodina ženy tak predčasne organizovala jej pohreb. Pacientka po ťažkej mozgovej príhode napokon skonala, ale až o niekoľko dní neskôr. Nemocnica pochybenie odmietla.

"Podľa lekárov bolo krvácanie do mozgu veľmi masívne, nezlučiteľné so životom. Oznámili nám, že nastala mozgová smrť a požiadali o súhlas s darovaním orgánov," citovala Pravda jedného z pozostalých. Súhlas minulý týždeň rodina dala, telo údajne mŕtvej ženy však medzitým previezli z Oravy do nemocnice v Martine, kde lekári po panangiografickom vyšetrení skonštatovali, že mozgová smrť ešte nenastala. Žena nakoniec umrela vo štvrtok, napísal denník.

Pozostalí nebohej však tvrdili, že nemocnica ich o tom, že žena ešte žije, neinformovala. Dozvedeli sa to vraj až vtedy, keď prišli vybavovať formality na pohreb. Farár v Námestove, kde rodina žila, už medzitým ohlásil smrť ženy veriacim.

Nemocnica oponovala, že postupovala správne a pozostalí dostali všetky potrebné informácie. "Lekári postupovali správne. Či už z hľadiska poskytnutia zdravotnej starostlivosti, či z hľadiska informovania príbuzných," reagoval pre Pravdu námestník dolnokubínskej nemocnice pre liečebnú starostlivosť Ján Rázga.

Dolnokubínskych kolegov sa zastala aj martinská nemocnica. Tvrdila, že oravská nemocnica nemohla určiť presne smrť ženy, keďže nemala potrebný prístroj.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu