Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V Liptovskom Hrádku zmizlo drevo za 770 tisíc eur!

BANSKÁ BYSTRICA - Štátnemu podniku Lesy SR zmizlo v sklade pri Liptovskom Hrádku 19.000 metrov kubických dreva za 770.000 eur (23,2 milióna korún).

Chýbajúcu guľatinu, ktorá by zaplnila približne 900 plne naložených tatroviek, odhalila hĺbková kontrola. Podnik podal na zodpovedných zamestnancov trestné oznámenia, informovala dnes hovorkyňa lesov Anita Fáková. Na krádež dreva v štátnych lesoch dnes upozornil portál Aktuálne.sk.

"Vykonaním mimoriadnej inventarizácie zásob dreva na expedičnom sklade Čierny Váh (...) bolo zistené manko, čiže rozdiel medzi skutočným a účtovným stavom, v objeme presahujúcom 19.000 kubíkov," povedala Fáková. Prvé trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za sfalšovanie podpisov na dodacích lístkoch podľa nej podal podnik ešte v novembri minulého roka. Medzitým prišiel o miesto riaditeľ odbytového závodu a nový riaditeľ nariadil kontrolu expedičných skladov.

Lesy SR podľa generálneho riaditeľa Jozefa Minďáša sprísnia podmienky uzatvárania pracovných zmlúv s pracovníkmi expedičných skladov, zmenia podnikové smernice a počítajú napríklad aj so zavedením kamerových systémov. K ďalším okolnostiam prípadu sa vedenie podniku vyjadrí až po ukončení policajného vyšetrovania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu