Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Za tri lúpeže mu hrozilo doživotie, dostal 13 rokov

BANSKÁ BYSTRICA – Trest odňatia slobody vo výmere trinásť rokov za trojnásobnú lúpež potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 36-ročného Štefana Kováča zo Zvolena.

Prokurátor žiadal pre neho doživotie podľa zásady trikrát a dosť, odvolací senát mu však nevyhovel, pretože na výnimočný trest neboli splnené zákonné podmienky.

Kováč spáchal v rokoch 2004 a 2005 vo Zvolene tri lúpeže. Najprv v júli v parku pri hlavnej železničnej stanici olúpil 35-ročného Zdenka, s ktorým dovtedy popíjal alkoholické nápoje. Kopol ho do hrudníka a vzal mu zlatú retiazku, hodinky a hotovosť, čím spôsobil škodu takmer 400 eur. O mesiac na to Kováč s komplicom Dušanom na autobusovej stanici prepadol 50-ročného muža, ktorého zbili a obrali o mobil a zlatú retiazku. Obeť zranili na tvári a na ruke. V júni 2005 Kováč napadol a olúpil vlastnú družku Katarínu. Vzal jej necelých šesť eur a spôsobil rôzne poranenia tváre.

Zvolenský okresný súd za to vymeral Kováčovi trinásť rokov nepodmienečne. Pritom do toho zahrnul i predchádzajúci trest za inú lúpež. Prokurátor sa odvolal a žiadal pre Kováča doživotie vzhľadom na to, že ešte predtým si odpykal trest za lúpež, ktorý mu uložil Obvodný súd v Prahe. Odvolací súd však návrh prokurátora zamietol s tým, že na uloženie doživotného trestu odňatia slobody nie sú splnené zákonné podmienky. Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné a sudca nariadil výkon trestu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu