Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zvesili zástavu SNS, zadržala ich polícia

Protest iniciatívy Koniec primitivizmu v politike Zobraziť galériu (4)
Protest iniciatívy Koniec primitivizmu v politike

BRATISLAVA - Organizátora iniciatívy Koniec primitivizmu v politike Alojza Hlinu dnes zadržala polícia po tom, čo zvesil zástavu Slovenskej národnej strany (SNS) z jej sídla v Bratislave na Šafárikovom námestí.

Hlina si priložil rebrík, vyliezol približne do výšky štyroch metrov a z centrály národniarov zvesil zástavu SNS. Zhodil ju jednému zo svojich spoločníkov, ktorý ju niesol motorkárovi. Tomu sa však nepodarilo z námestia utiecť, pretože všetkých zadržala polícia.

Hlina pred novinármi uviedol, že zvesenie zástavy SNS má symbolicky význam, pretože národniari prišli o štandardu, bojovú zástavu. "SNS neexistuje. My sme im zástavu ukoristili, oni si ju neustrážili. Nikdy v histórii o ňu neprišli," vyhlásil Hlina predtým, ako ho polícia naložila do auta. Zároveň dodal, že zástavu chcel čestne vrátiť, ale až vtedy, keby SNS mala nového predsedu.

Hlina je bratislavský podnikateľ. Potvrdil, že má dlh 49 790 €, dvakrát sa neúspešne pokúšal kandidovať na primátora Bratislavy. Je známy tiež z toho, že verejne pálil vydanie knihy Adolfa Hitlera Mein Kampf. Už v pondelok zorganizoval protestný míting na Námestí SNP.

Blokáda sídla SNS podľa tlačovej tajomníčky strany SNS Jany Benkovej nemá žiadny zmysel. "Akcia slúži na zviditeľnenie občianskeho združenia prostredníctvom populárneho mena Jána Slotu. Nič iné k takýmto úsmevným akciám nebudeme dodávať," uviedla.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu