Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tresty expolicajtom: Petluš 25, Jacko 13 rokov!

Expolicajt Miroslav Jacko Zobraziť galériu (7)
Expolicajt Miroslav Jacko (Zdroj: Topky.sk)

BANSKÁ BYSTRICA - Bývalý policajt Róbert Petluš, odsúdený na 25 rokov za vraždu podnikateľa Jána Kubašiaka, je vinný aj z niekoľkých lúpeží. Rozhodol o tom dnes Okresný súd v Banskej Bystrici, nevyhovel však návrhu prokuratúry zvýšiť mu trest na doživotie.

Ďalšieho expolicajta Miroslava Jacka senát odsúdil v rovnakom procese na 13 rokov väzenia. Rozsudok nie je právoplatný, Jacko aj prokurátorka sa proti nemu na mieste odvolali. Petluš, ktorý sa na pojednávaniach nezúčastňoval, sa vyjadrí po doručení rozsudku.

 

Trest na doživotie je možné udeliť, iba ak nie je nádej na nápravu odsúdeného. "Znalec hodnotil nápravu ako možnú, recidíva je podľa odborného posudku menej pravdepodobná," zdôvodnil ponechanie pôvodnej výšky trestu pre Petluša predseda senátu.

 

Jacka súd potrestal okrem väzenia aj peňažným trestom 7000 eur (210.882 korún). Pokiaľ by nezaplatil, náhradným trestom je ďalší rok väzenia s najprísnejším stupňom stráženia.

 

Prípad vzbudil pozornosť aj preto, že obeťou lúpeží sa stali rodičia známeho futbalistu Vratislava Greška a rodina banskobystrického advokáta Jána Smetanu. Podľa obžaloby muži svoje obete prepadli a olúpili v rokoch 2004 a 2005 v Banskej Bystrici. Pokúsili sa aj o ďalšiu lúpež v Kalnej nad Hronom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu