Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Súd s boxerom z košickej Palmyry znova odročili!

(Zdroj: Jupiterimages)

KOŠICE - Košický okresný dnes odročil proces s kosovským Albáncom obžalovaným z pokusu o vraždu na diskotéke v Košiciach z októbra 2007.

„Súd vypočul svedkyňu, na výsluchu ktorej trval prokurátor, a oboznámil sa s listinnými dôkazmi a kamerovým záznamom z baru Palmyra. Na ďalšom pojednávaní 15. júna po oboznámení sa s posudkami znalcov budú nasledovať záverečné reči,“ uviedla hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová. Potom súd zrejme vynesie rozsudok.

 

Podľa obžaloby z júla minulého roku profesionálny boxer Xhavit Visoka (36) napadol mladíka (24) v bare Palmyra na Hlavnej ulici v Košiciach. „Veľkou silou a prudkosťou ho ľavou rukou trikrát bodol nezisteným ostrým bodným nástrojom s dĺžkou čepele 10 až 15 centimetrov a šírkou jeden centimeter do hrudníka, brucha a drieku,“ píše sa v obžalobe. Napadnutému mladíkovi život zachránili lekári rýchlou operáciou.

 

Visoka obžalobu odmieta. Tvrdí, že Košičana bodal iný Albánec a on sa snažil bitke zabrániť. Obhajoval sa aj tým, že ak by sa s niekým dostal do fyzického konfliktu, ako boxer s významnými medzinárodnými úspechmi by pri bitke nepotreboval nôž. „Ak by som ho udrel ja, už by nevstal,“ hovoril na jednom z pojednávaní.

V stredu Albánec žiadal súd o prepustenie z väzby. „Žiadosť obžalovaného súd zamietol a neprijal ani jeho písomný sľub. Obžalovaný podal proti uzneseniu sťažnosť, rozhodne o nej Krajský súd v Košiciach,“ dodala Gálová.

 

Visoka ešte na prvom pojednávaní vyhlásil, že je nevinný. Nožom podľa neho útočil iný Albánec, ktorý bol tiež v bare. Po incidente údajne spoločne ušli zo Slovenska. Kde sa však zdržiava druhý Albánec nie je známe.

 

V procese už vypovedalo niekoľko svedkov vrátane napadnutého mladíka. Ten povedal, že si na útok nepamätá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu