Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Fico dôkazy nedostal, od predaja emisií neodstúpi

Robert Fico na tlačovej besede o emisiách
Robert Fico na tlačovej besede o emisiách (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovensko neodstúpi od predaja emisných kvót oxidu uhličitého za viac ako dve miliardy korún (vyše 66 miliónov eur) americkej spoločnosti Interblue Group. Novinárom to dnes povedal premiér Robert Fico. Opozícia podľa premiéra nedokázala, že transakcia bola nevýhodná. Peniaze kabinet použije na podporu zateplovania a rekonštrukcie bytov.

Pre postup okolo predaja kvót začiatkom mesiaca prišiel o funkciu minister životného prostredia Ján Chrbet (SNS). Premiér minulý týždeň vyzval opozíciu a médiá, aby priniesli dôkazy, že Slovensko kvóty predalo pod cenu.

"Nikto nám nepredložil žiadne relevantné informácie alebo dôkazy, ktoré by potvrdzovali, že v roku 2008, v tom čase, kedy predávalo ministerstvo životného prostredia, by ktorákoľvek iná krajina predala výhodnejšie emisné kvóty ako Slovenská republika," poznamenal premiér.

SNS podľa Fica navrhla za nového ministra životného prostredia štátneho tajomníka ministerstva pôdohospodárstva Viliama Turského. Premiér však nespresnil, či návrh na jeho vymenovanie za člena vlády predloží prezidentovi. Vyhlásil tiež, že nový minister by mal sporný kontrakt zverejniť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu